11 Eylül 2011 Pazar

Mark Zuckerberg nasıl «Değişti


Jenna Birch Aralık 15, 2010

Bugün, Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg, TIME "2010 Yılı Kişi." Seçildi TIME insanlar bu onuru almak için bir oyun-değiştirici arıyor olsaydı, doğru bir adam bulundu. Zuckerberg, hiç kuşkusuz daha fazla yarım milyar insana bağlanma şekli değişmiş bulunmaktadır.

Facebook ve o bizim yaşam süzülmesini diğer teknoloji için açık yardım kapı sayesinde, şimdi, binlerce kilometre uzakta bizim arkadaşlar ve ailelerin etkileşimleri izleyebilirsiniz. Hatta bizzat onları görmek zorunda değilsiniz. Hangi hepsi bir arada kafa karıştırıcı, korkutucu ve şaşırtıcı, merak uyandırıcı.

Size yalan olmaz. Bu yeni çağ kavramı, biz artık olmadan yaşayabileceği belli biridir. Zuckerberg sonsuza kadar değişti iletişim, ve o ZAMAN ayrım kesinlikle hak ediyor. Ancak, biz de şahsen bir başka feat Mark not etmek istiyorum.

O bizim uzanan hayatını yapmak için bu çok daha karmaşık.

Bu gün biriyle kırmak, gitmesine izin unutun. Onun Facebook duvar, dün gece bir barda tanıştığı bir sarışın konuşurken olduğunu görüyoruz sapı yaklaşık iki dakika sürer ve tamamen üzgün hissediyorum. Şimdi biz yeni biriyle tanıştığımızda manifatura Facebooking ve potansiyel maçları Tweeting saat harcamak ve cep telefonu ve bilgisayar ekranları aracılığıyla duygularını okuyamaz, çünkü aynı anda spekülasyon, yanlış anlama ve analiz.

Zaman zaman sinir bozucu. Yani partner ilişkisi ve iletişimi, Tweeting ve konuşma arasında bir denge bulmak için gerekli.

"Olumsuz tarafı, sadece e-posta dayanarak, manifatura, Facebook ve Twitter gibi sosyal medya siteleri sık sık iletişim tek taraflı olduğunu," diyor YourTango Uzmanı Julie Spira, siber partner, Ağ Görgü Kuralları Kurallar hakkında bir kitap yazmıştır: Web Manners Zihin nasıl. "Breaking çevrimiçi yapmak çok kolay hale gelmiştir. Bir ilişki, telefonu almak veya birinin sesini duymak için bir Skype tarih kurmak gerekiyor, ya da yanlış olma riski ile karşı karşıyalar. "

Zuckerberg'in yaratılmasına ilişkin, Spira ekliyor, "artık bir ilişkide olduğunuzu Facebook duvar bulmak daha kötü bir şey yoktur. Eğer hala onunla Cumartesi tarihini bekliyoruz O 'Tek', 'Bir İlişki' onun durumunu değiştirmek olabilir. "

Ayrıca, sadece metinler, tweets, e-posta ve duvar mesajları aracılığıyla iletişim iseniz, size sonuna kadar olabilir baş-topuklu üzerinde birinin web kişiliği değil, onun gerçek-yaşam kişilik.

Spira "sadece mesajlaşmak ve Tweeting güveniyor, klavye arkasından biriyle aşık riskiyle olabilir," diyor. "Bu yanlış bir anlamda gerçekten bilmiyorum biriyle bir ilişki içinde olmak olağandışı değil."

Web teknolojisi de biraz cesaret kırıcı olabilir kur kavramı değişmiştir. Bu gün birisinin sevgi kazanmak için hemen hemen çok kolay hisseder ve bu iyi bir şey değildir. Şahsen, biz, kafa karıştırıcı metinlerin bir dize aksine birisi aslında bir deyişle bize soran duymak yok gibi?

Spira, Facebook ya da kısa mesaj yoluyla tarihleri ​​karşı uyardı. "Onları dışarı sormak ve sadece bir metin planları onaylamak etmeyin," diyor. "Hala, bugünün modern dijital dünyanın teknoloji ile birlikte eski moda kur bir unsuru olması gerekir."

Ah, Mr Zuckerberg. Genius? Belki, ama kesinlikle dating oyunu daha karmaşık yaptı. Kredi nedeniyle nerede Ama hey, biz kredi verecek. Doğru kullanıldığında, onun teknoloji genişleme, bizim için daha etkili bir şekilde tarih ve yol boyunca küçük bir eğlence paylaşmak için birkaç yol açtı.

"Bir tarih için geç Koşu? Spira bir metin gönder ve onlara bildirin "diyor. "Facebook ve Twitter üzerinde flört eğlenceli ve bağlanmak için bir anlık yol sağlar, ama mümkün olduğunca çabuk çevrimdışı online ilişki almak hatırlıyorum."

Yani, biz için işaretle teşekkür etmek için bir kaç şey var.

O ZAMAN olabilir "Yılın Kişisi" diye bir on yıldan az bir sürede milyar dolarlık bir şirket yarattık, ve 500 milyon kişi bağlı olabilir. Iyi ve iyi, ama Zuckerberg olduğunu da bugüne şekilde değişmiştir.

Şimdi, biz kayda değer diyoruz.