20 Mart 2011 Pazar

Dating Online: 10 Psikolojik Trendleri


Bir yerde tek ve internet erişimi olan tek kişi dörtte üçü arasında üçüncü denemek ve yeni biriyle tanışmak kullanmıştır. Ancak, yıllar içinde, biz ne kadar başarılı hakkında çelişkili hikayeler duydum.

Iman internet dating şirketler ve tüm tatlılık ve ışık, uzaktan zil düğün çanları ile's; medya hikayeler korkutmak ve hepsi, yalan hile, sapkın sosyal misfits inanıyorum. Gerçek nerede bir yere arasında var?

Neyse ki, şimdi orada gerçekten neler olup bittiğini önermek için yeterli araştırma's. Yani, burada internet üzerinden benim 10 favori psikolojik anlayışlar kalma vardır.

Internet daters kaybedenler değildir

klişe aksine, internet dating az kanıt sosyal misfits veya çatlakların son çaredir var.

Aslında, oldukça ters. Internet daters, daha sosyal olma olasılığı yüksek benlik saygısı ve kaygı kalma düşük olması (Kim ve ark, 2009;. Valkenburg, 2007). Bu çalışmalar onlar yüz yüze kesmek değil, çünkü insanlar dating online kullanımı hiçbir kanıt bulunamadı. Yeni insanlarla tanışmak için sadece bir yolu.

Insanların motivasyonları genellikle gibi tetikleyici bir olay içeren, çok sayıda ve çeşitlidir online dating başlatmak için bir ara-up, ama Barraket ve Henry-Waring (2008) insanların motivasyonları daha az ve daha sosyal birey olduğunu bulmuşlardır genel. onlar ama utangaç, çünkü yeni bir şehre taşındık çünkü İnsanlar, online tanışma kullanmıyorsanız, uzun çalışma saatleri ya da herkes yeni karşılamak için zamanımız yok.

Online daters) pek az şey yalan (ama sadece bir

% 94 kendi internet inkar rağmen dating profilleri (Gibbs ve ark., 2006) herhangi bir beyaz yalanlar içeren, psikologların şüpheli bir yeri vardır. Toma ve ark. (2008) boy ve 80 internet daters ağırlıkları, hem de gerçek yaşı için onların ehliyet kontrolü olarak ölçüldü.

Bu verileri kendi profilleri ile karşılaştırıldığında, ama, on dokuzu ölçülen özelliklerin en az birine yalan söylediğini gösterdi yalanlar sadece küçük olanlar vardı. En sık suçlu daters ya ekleyerek veya% 5 ortalama kapalı tıraş ile, kilo idi. Daters daha yaşı (% 1.5 sapma) ve yüksekliği (% 1.1 sapma) hakkında doğru idi. beklenen kadınlar erkekler kendilerini yüksekliğinde bir destek verirken, kilo traş eğilimi gibi.

Bu fibbing büyük çoğunluğu bizzat tespit etmek zor olurdu, çünkü gerçek hayatta pek az şey fark yatıyor. Çoğu insan sonunda bu yüzden büyük yalan yakalandı olacak bilmek buluşmak istiyorum.

Fotoğraf safsatalarını

Diyerek saçmadır 'kamera asla yalan söylemez. Photoshop gidermeleri için olmasa bile kamera açıları ve aydınlatma kolayca algılanan çekiciliğini değiştirebilir, kırışıklık.

Insanlar içgüdüsel sonra, bu Toma ve Hancock böylece onların profil fotoğrafı (2010) seçerken internet daters fotoğraflarını çekti gerçek profil fotoğrafları bu oranla hakim anlıyorum.

fiziksel olarak daha az çekici insanların çoğu kendini geliştirme fotoğraf seçme olasılığı olmasına rağmen, genel farklılıklar küçük edildi. Laboratuvar fotoğraflar sadece biraz daha az online tanışma profilleri (kadınlar için% 5, erkeklerde% 4) için seçilenler daha çekici idi. Bir kez daha, internet daters çok yalan değildi ...

En iyi bakmak

Ipuçları hangi profil fotoğrafları türleri, veritabanı (oktrends, 2010) 7000 fotoğraf analiz etti bir online tanışma siteleri gelen çalışmak için:

Daha sonra uzun online konuşmaları ile ilişkili bulunmuştur hangi fotoğraflarına baktı. Bu o dater gösterdi nerede idi:

(Konuşma caydırıcı artan sırasına göre) ortalama sohbetler edildi kÛsa ile ilgili fotoğraflar:

(Biz nedensellik konusunda emin olamaz bu yüzden bu bütün dernekler, unutmayın.)

Karşıtların (hala) çekmemektedir

online daters çeşitli bir nüfus bile arasında, insanlar hala kendileri benzer birini tercih ederim.

Fiore ve Donath (2005) 65.000 online daters verileri incelendiğinde, insanların kendilerini benzerlik dayalı seçimi olduğunu bulmuşlardır.

dating bu konuda online olarak kalma olmayan hiçbir farklıdır. Ortalama insanların kendileri gibi aynı hakkında birini arıyoruz günü. Aslında şimdi sporseverler, Yahudi halkı ya da özel sağlık koşulları gibi dar demografik amaçlı birçok tanışma siteleri vardır.

dating Internet çeşitliliği teşvik eden bazı

internet uzanan çeşitlilik, Dutton vd incelemek. (2009) İngiltere, Avustralya ve İspanya'da 2670 evli çiftler inceledi. Bu örnekte internet daters daha kim daha geleneksel yollarla tanıştığı kişilerle karşılaştırıldığında yaş ve eğitim durumu daha büyük bir farklılık olması olasılığı vardı.

karşıtların farklı maçlar teşvik etmez kalma doğası internet, çekmek için uğraşmıyorlar rağmen. Yazarlar, daha önce tanıştım asla insan türleri bir araya getiren tarafından evliliğin yüzü değişiyor savunuyorlar.

kısa tutun ilk mesaj

bir yanıt online Başlarken-ve-mesele özledim vurmak olabilir. Bir online dating site üyeleri tarafından gönderilen 500.000 'den fazla ilk temaslar (oktrends, 2009) analiz ederek yanıt oranı gauged vardır. Alıcıların kadınlar ve erkekler kadınların mesajları% 45 erkek mesajları sadece% 30'u yanıtladı. Yüzde konuşmaları kurşun bile (yaklaşık% 20 ve% 30 sırasıyla) daha düşük olduğunu söyledi.

Birçok internet kalma hesapları ölü, çünkü akademik araştırma tarafından yedeklenir üçte bir yanıt oranı (Rosen ve ark., 2008), kısmen.

Ayrıca uzun mesajlarda sadece erkek ve hiçbir kadın için yanıt oranı küçük bir iyileşme verim bulundu oktrends. Bu yüzden, bir kompozisyon yazma zamanını boşa harcamayın. selam söyle ve onlara profil kontrol sağlar.

Duygusallık çekici

dating, Rosen online ark bir çalışmada. (2008) ve 'harika', 'heyecanlı' gibi kelimeler kullanarak, örneğin, daha fazla yoğun duygusallık kanıt buldu hem erkek hem de kadınların daha iyi bir etki yarattı.

Bu çalışmada da kendini ifşa etkisini baktı. sonuçlar daha değişken iken, kaba insanlar kendini ifşa nispeten düşük düzeyde tercih etti.

Taramadan sonra,% 51 yüze yüz-

Ancak tüm internet daters Birçokları için, amaç birisi beden yeni karşılamaktır. 759 internet daters, Rosen ve ark bir ankette. (2008) insanların% 51'i bir hafta ve çevrimiçi açılımların yanıt aldıktan sonra bir ay içinde yüz yüze tarih yapmıştı bulundu.

Bu ilk toplantıda sık sık tarama süreci (Whitty & Carr, 2006) son parçası olarak internet daters ile tedavi edilir. Bu kişi olduklarını söylemek kim gerçekten var mı? Ve eğer öyleyse, orada herhangi bir kimya nedir? Bu aşamada insanların birbirlerini tanımak olabilir tamamlandıktan sonra's.

Relationshopping

tüm olumlu şeyler rağmen araştırma kalma internet hakkında söyleyeceklerini, bu yetersiz ve caydırıcı olabileceğini hiç şüphe yok. 132 online daters Frost ve arkadaşları tarafından incelenmiştir. (2008) gerçek bir tarih üzerinde yüz yüze etkileşim göre daha da uzun tarama olarak 7 kez diğer insanların profillerini ve e-posta göndermek geçirdi bildirdi.

Sorunun bir kısmı insanların tüketim açısından düşünmek online dating teşvik olmasıdır (Heino ve ark., 2010). Kullanıcıların relationshopping 'vardır: başkalarının özelliklerini bakarak onları ağırlığında, daha sonra potansiyel ortaklar seçerek, bir katalog sanki gelen, bu yüzden bu kutularını kontrol etmek için indirgenmiş insan ilişkileri's.

Bu teknoloji şu anda uzanan internet genel fikrin daha geçerli bir eleştiri daha fazladır. Frost ve ark. (2008) Arkadaşlık sitelerinin sanal bir tarih gibi daha deneysel yöntemler doğru hareket olarak değişeceğini savunuyorlar (bkz: internet caydırıcı olduğunu dating neden).

Ne kadar iyi çalışır o?

Sadece ne kadar iyi internet kalma eserler hakkında veri yoktur sınırlı olan ve bu araştırmaların çoğu heteroseksüel daters inceledi. Hala, Rosen ve ark. (2008) da numune% 29 flört internet üzerinden ciddi ilişkiler bulduğunu bulundu. Dutton ve ark. (2009) evli çiftlerin yaklaşık% 6 İngiltere, İspanya% 5 ve Avustralya'da% 9 online tanışmış bulundu. yüzdeleri daha yüksekti sadece gençlere baktığımızda:

uzun vadeli bir ilişki varsa, elbette bazı insanlar için çalışıyor diyebilirim aradıklarınızı.

Birçok şüphesiz internet korkutmak hikayeler kalma ertelendi özellikle çünkü kafasında böyle sopa. Bazı veya kutu işaretleyerek, relationshopping yönleri off-koyarak bulacaksınız gerçek ve idealize canlarından online temsil arasındaki gerilimler tarafından yakalandığını söyledi. Hala diğerleri tepki olarak düşük seviyelerde coşkularını öldürür olduğunu göreceksiniz.

Araştırma, bununla beraber, çoğu internet daters nispeten dürüst olduğunu göstermektedir ve bazı en azından, bu başarılı olabilir.