12 Eylül 2010 Pazar

İsrail Drive Yahudi Girls Araplar Dating Engellenir


Jonathan By Cook

İsrail'de bir belediye bu gençlik danışmanları ve kimin işi Arap erkekler ve "kurtarma" onlara ait olan genç Yahudi kadınları belirlemek olacak psikologların özel bir ekip kuruyor duyurdu.

Petah Tikva, Tel Aviv bir şehir yakın Belediyesi tarafından hareket ayrı â € bir dizi "ve biraz â €" denemek için resmi organları, hahamlar, özel kuruluşlar ve İsrail sakinlerinin gruplarından girişimleri tartışıldı, son bir ırklararası flört ve evlilik önler.

İlgili bir gelişmede, İsrail medyası bu ay ki Pisgat Zeev, Doğu Kudüs'teki Filistin mahalleleri ortasında büyük bir Yahudi yerleşim sakinlerinin bir vigilante tarzı devriye yerel Yahudi kızlarla karıştırma Arap erkekleri durdurmak için kurulan bildirdi.

samimi ilişkiler İsrail'in etnik ada genelinde gelişmekte olan düşmanlık birçok İsrailli Yahudiler, devletin Yahudiliği bir tehdit gibi davranışları dikkate tarafından paylaşılır. Bir kaç sandık konusunda, 2007 yılında, İsrailli Yahudilerin yarısından fazlasının akraba evliliği "ulusal ihanet" ile eşdeğer olmalıdır inanıyordu bulundu.

1948 yılında devletin kurulmasından bu yana, analistler, son bir nüfusunun beşte oluşan yasal ve idari önlemleri bir dizi İsrail'in yakın bağların olanakları Yahudi ve Arap vatandaşlar arasında gelişmekte sınırlamak için atılmıştır gözlemlemekteyiz.

Büyük ölçüde ayrılmış topluluklar ve ayrı eğitim sistemleri ki genç Araplar ve Yahudiler için birkaç fırsat birbirine aşina olmak anlamına gelir. "Karma şehirler" bir avuç bile, Arap sakinleri genellikle ayrı mahalleler ile sınırlı bulunmaktadır.

Ayrıca, sivil evlilik İsrail, yani yasak olduğunu Yahudiler ve Araplar evlenmek, bunu sadece bir törenle yurtdışında ülkeyi terk yapabilirsiniz istediğiniz olguların az sayıda. Evlilik çiftin dönüşünde kabul edilmektedir.

Dr Yuval Yonay, Haifa Üniversitesi'nde sosyolog, ırklararası evlilik sayısı "çok" incelenecektir küçük olduğunu söyledi. "Ayrılık Yahudiler ve Araplar arasında o kadar İsrail toplumunda kökleşmiş, bu şaşırtıcı herkesin bu merkezi kontrol kaçmayı başarır olduğunu."

Petah Tikva, 200.000 sakinlerinin Yahudi bir şehir, içinde takım haber, iki Yahudi kız, 17 ve 19 yaşlarındaki zaman iddia edilen Yahudi bir adam, Leonard Karp, doğru beat genç Arap erkekleri bir grup eşlik ediyordu doğrudan tepki olarak kuruldu Tel Aviv'deki bir sahilde ölüm geçen ay. Büyük kız Petah Tikva geliyordu.

Arap gençleri ile kız çocuklarının katılımı genel endişeyi gündeme getirdi ki ırklararası bazı gençler arasında aşındırmak başlıyor uzanan karşı bir kez firma tabu.

duygular içinde yaygın olarak, "Rus kızlar", eski Sovyetler Birliği beri ailesi İsrail'de son yirmi yılda gelen genç Yahudi kadın, çökmüş, özellikle Arap dikkatine savunmasız olduğunu söyledi Bay Hakak, Petah Tikva belediyesi sözcüsü, paylaşılan erkekler.

Dr Yonay onlar "dini ve Siyonist eğitim" olan daha kurulan İsrail Yahudileri uğramayacağını çünkü Rus kadınlar daha az Arap erkeklerle ilişkileri fikrine kapalı maruz kaldığını söyledi.

Bay Hakak belediyenin bir telefon hattı Veliler ve Yahudi kadınların arkadaşlar onlara bildirmek için kullanabileceğiniz oluşturdu söyledi.

"Biz ne yapacağını kız söyleyemem ama biz kendi onları ve aileleri tavsiye sunmak için bir psikolog gönderebilirsiniz" dedi.

Motti Zaft, belediye başkan yardımcısı, Ynet sitesi, belediye de yasadışı uygun fiyatla rezervasyon yaptırın tek Arap erkekler için Tel Aviv alanda iş arayan onları kiralık daire bölmek şehirde ev sahibi çökertme olduğunu söyledi. O birkaç yüz Arap adam şehre bir sonucu olarak hareket etmişti tahmin edilmektedir.

Arap erkeklerin yerel Yahudi kadınlarla karıştırma Petah Tikva's düşmanlığı diğer topluluklar tarafından paylaşılır.

Pisgat Zeev yılında, 40.000 Yahudi, bir yerleşim yaklaşık 35 Yahudi erkek bir devriye Fire "gibi o ırklararası dating durdurmaya çalışır Yahudilik" için bilinen ait bildirilmektedir.

Alışılmadık bir çözüm için, Pisgat Zeev, Doğu Kudüs ve İsrail içeriden hem Arap ailelerin küçük ama artan nüfus çekti. Pisgat Zeev Kudüs'ün belediye sınırları, Araplar içinde İsrail ikamet hakları var gibi Yahudi yerleşimciler onlara kiralamak isteyen uzun yaşayabiliriz ile oturuyor çünkü.

Moshe olarak Jerusalem Post gazetesi kendini belirlenen bir üye, şunları söyledi: "Amacımız bu kızlar temas halinde olmak ve onlara onlar kendilerini alıyoruz ne tehlikeleri anlatmaya çalışın. Son 10 yılda, Pisgat Zeev gelen 60 kız [Filistin] köyleri Batı Şeria] 'de [ortadan kayboldu. Ve çoğu ondan sonra haber değil. "

O şiddet veya tehdit Arap erkeklere karşı kullanıldı yalanladı.

Geçen yıl, Kiryat Gat, güney İsrail'de 50.000 Yahudi bir kasabanın belediye, okullar, yerel bedevi erkek kalma tehlikeleri Yahudi kız uyarmak için bir program başlattı. Kızlar bir video Enemy, bir "doğal olmayan bir fenomen" olarak karışık çiftler açıklanır ile Sleeping başlıklı gösterilmiştir.

Haim Shalom, belediye refah dairesi başkanı diyerek filme şudur: "Kızlar, onların masumiyet içinde, sömürücü Arap git."

2004 yılında, posterler Safed kuzey kasabası üzerinde uzanan Arap erkeklerin dayak, sert uyuşturucu, fuhuş ve suç "na yol açacağını, Yahudi kadınların uyarı tamamen fırladı.

Safed baş haham, Shmuel Eliyahu, yerel bir gazeteye verdiği demeçte, "Yahudi kız ayartma oldu" Arap erkekler tarafından savaşın başka bir formu.

Her iki Kiryat Gat ve Safed kampanyaları karşıtı bir asimilasyon takım halka "tasarruf" Yahudi kadınlara adanmış çalışan bir dini organizasyon Yad L'Achim denilen desteklenmiştir.

web sitesine göre, kuruluş 100'den fazla arama Yahudi kadınlar Arap erkeklerle yaşayan, hem İsrail ve Batı Şeria'da yaklaşık bir ay alır. O başlattı "askeri gibi kadınlar düşmanca Arap köylerinden" eşgüdüm içinde polis ve ordu ile] ve [kurtarır.

"Yahudi ruhu değerli, hepsi de-nadir kaynak ve hatta tek bir vazgeçme hazır değil," web sitesi diyor.