5 Ağustos 2011 Cuma

Eşleştirme Dil, True Love?


By Kathleen Doheny HealthDay

Ilk bir tarihe sahip bir dahaki sefere, kimya ve ortak çıkarları unutun.

Ne gerçekten önemli, yeni araştırmalar, dil stilleri maç olsun.

Nasıl o şansı artırabilir, sorabilir miyim? Peki, bu tür bir kimya gibi - orada ya da değildir.

Makaleler (a);; türleri edatlar (altında) ve zarflar (çok değil,) araştırmacılar odaklanmış dil tarzı tür şahıs zamirleri gibi kelimelerin kullanımı (Ben, onun, onların) kelimelerin çoğu kişi çok düşündüm vermeyin.

Ancak bu dil tarzı başkasının synch, iyi, kıvılcım sadece uçmak olabilir, çalışmada yazar James Pennebaker, Austin Teksas Üniversitesi'nde psikoloji sandalye söyledi. O ve arkadaşları, 40 erkek ve 40 kadın hız escort dil tarzı değerlendirilir ve daha iyi, uyumlu olduğu bulundu. Hız daters maçı aldı, dil stili kendi uyumlu olanlar için gitmek eğilimi, o bulundu.

"Sen dili stil eşleşen hatta sadece ortalamanın üstünde ise maç ve muhtemelen bir tarihe gitmek için dört kat daha fazladır" dedi.

Ikinci bir çalışmada, Pennebaker ekibi 86 çiftler anlık ileti alışverişi baktı ve dil ve stil eşleşmesi de önemli olduğu bulundu. Okula Katılımcılar farklı şehirlerde ortalama, bunların çoğu canlı, yaş 19 idi.

Pennebaker, "Bu çalışma harika gruplar," dedi. "Bunlar herkesin bildiği gibi istikrarsız bir ilişkileri var."

Onlar en az altı ay kalma vardı. "Kendi anlık mesaj, çok daha üç ay sonra bir arada olması muhtemeldir eşleşen dil stilinde yüksek olsaydı, bizim bulduğumuz," dedi.

Olanlar, en yüksek eşleşen dedi, "% 50 takip kalma olasılığı daha yüksektir."

Bu çalışma son zamanlarda dergi Psychological Science online yayımlandı.

Bazı uzmanlar, bir kişinin ilgi olduğunu düşünüyorum ve onlar gibi konuşmaya başlar. Diğerleri sizin gibi birisi görüşmelerde, onlara ilgi söylüyorlar.

Bu hem bir miktar olabilir, Pennebaker söyledi. Ve o diğer kişiye dikkat yanı sıra oynadığı hissediyor.

Yeni bir araştırma, aslında ilk kez daters sinirlilik azaltmaya yardımcı olabilir, Jeffrey Hancock, Cornell Üniversitesi'nde doçent iletişim söyledi. Dedi, başka bir ince dil tarzı maç nasıl biri talimatları veremem, çünkü sadece bir tavsiye "kendinizi."

Ve belki de, kendinizi biraz şans. "Hancock (kişi) diğer etkileşim aynı şekilde etkileşim içinde olursa, iyi durumda olacak" dedi. "Eğer yoksa, bu sizin hatanız değil."

O başka bir kişi dikkat sayar ve, dil tarzı gibi, doğal olarak geldiğini kabul eder. "Ben gerçekten istiyorsanız, ben dikkat edeceğim," dedi.

Yeni bir çalışma olduğunu gösteriyor "günlük etkileşimleri seçtiğiniz bir deyişle ilişkiyi romantik bir ilişki için rahat bir toplantı ilerledikçe ve biz çatışmaları çözmek olup olmadığı dahil olmak üzere ilişkileri, başarı ile ilgili," Rachel Simmons, bir post-doktora öğrencisi dedi New York Presbyterian Hastanesi psikoloji.

Kendi araştırma, o daha fazla "ben" ve "biz" kelimeleri kullanan çiftler daha fazla "sen" sözcükleri kullanan kişilere daha iyi sorunları çözmek olduğunu bulmuştur.

O da, dil eşleşen iki şekilde çalışır düşünüyor. "Bir kişi daha konuşma ve davranış kalıplarını eşleşen, daha onlar gibi. Onlar gibi, onların konuşma ve davranış maç. "

Pennebaker bir metin analizi programı co-geliştirici ve sahibi ve bu program satış üniversiteye bağışladı kar.