27 Kasım 2010 Cumartesi

Neden New York Zor mu Dating


Konuk blogger ve PT stajyer Jen Kim New York'ta Arkadaşlığın zorluklar şikayet ediyor. Hayır o zor bulur merak ediyorum. 1966 yılından itibaren, bu matematiksel olarak New York'ta kalma zor olduğu kanıtlandı ...

Amerikan İstatistik Derneği, John P. Gilbert ve Frederick Mosteller teklif Dergisi olarak bilinen bir soruna çözüm yayınlanan "Bir Diziler Maksimum tanıma" başlıklı onların 1966 yazıda "güzellik yarışması sorunu." Bu nasıl Gilbert ve Mosteller sorunu açıklar.

bir çocuk düşünün, görünmeyen ve bilinmeyen kız n biri kendi seçeceği bir tarihe sahip olduğunu ve o güzel seçmek istediği varsayalım. Kızlar ona rastgele sırayla birer birer görmek için sunulmuştur ve o seçmelidir ya da o görünen bir kız reddediyoruz. Bir kez o, o dinlenme görür, seçer onun tarih güzel değilse o hayal kırıklığına uğradı. Nasıl o sürü güzel seçme onun olasılık artırabilirsiniz?

Tabii ki, şu ana insanlar da dahil olmak üzere herhangi bir memeli türü için, bu seçimi yapar çocuk, ama kız (Jen gibi) değil, biliyorum. Yukarıdaki alıntı "çocuk" ve "kız" takas denetler ve "kaynak yarışma sorunu" veya çağrı Ama matematik problemini tam olarak aynı kalır "(sıralı) Bachelorette."

yazıda, Gilbert ve Mosteller kanıtlamak (evet, bu matematik değil, bilim, bu nedenle mutlak deliller olabilir) optimal strateji, tüm adayların ilk% 37 reddetmeye ve ardından iyi ilk aday olduğunu önceki aday daha. Gilbert ve Mosteller bu stratejiyi takip varsa, zamanın% 37 ortalama ile ilgili olası tüm adayların en iyi seçecek, kanıtlamak. Ama,% 37 şansı çok iyi olmadığını düşünebilir size sürekli tüm adayların en iyi seçimi daha yüksek bir ortalama olasılık üreteceği takip edebilirsiniz başka stratejiler vardır. Bu nedenle bu seçtiğiniz dostum kalitesini en üst düzeye için en uygun stratejidir.

Şimdi Jen ve New York'taki diğer tek milyonlarca kadın için sorun ortaya çıkıyor. 10 potansiyel kocaları - - Hayatınızda sizi Ames, IA içinde yaşıyorsanız, karşılamak için diyelim ki, 10 erkek bekleyebilirsiniz. Bu durumda, sizin için en uygun strateji ilk dört erkek reddetmek gerekir (kim olursa olsun ve ne kadar iyi olduklarını) ve ardından önce tarihli olanların hepsinden daha iyidir ilk adam evlenmek. New York (ya da London) yaşıyorsanız, size karşılamak için diyelim ki, 1000 erkek bekleyebilirsiniz. Artık matematiksel olarak kanıtlanmış en iyi strateji ilk 369 erkek reddetmek gerekir (n yaklaşımları sonsuz, n olur reddetmek için kesin sayı olarak / e) ve önce gelen erkek yüzlerce herhangi bir daha iyidir ilk adam evlenmek.

amacıyla ilk adam çok dikkatle tarihlerin her biri değerlendirmek zorundayız önüne geldi iyi her şeyden olanlar kim kim belirlemek için, unutmayın. sadece telefon görüşmeleri üzerinde asabilirsin gibi ya da talipleri ilk% 37 den e-posta mesajlarını silin O değil. Aslında tarihlerde gidip onlarla konuşmak ve onlar (size otomatik olarak ilk 369 erkek reddedecektir biliyor olsa da) ne kadar iyi değerlendirmek zorunda. hatta evlilik için ciddi her aday dikkate başlamadan önce Yani New York'ta en az 369 ayrı tarihlerde gitmeliyiz.

Neden New York'ta kalma İşte çok daha yorucu ve zaman-Ames dating fazla tüketen zordur.

Şimdi bu strateji matematiksel olarak en uygun olduğu kanıtlanmış olduğu göz önüne alındığında, evrimsel psikoloji matematik vites değiştirme, doğal seleksiyon mantığı insanın evrimi uzun bir süre boyunca, tüm kadınların en sonunda bilinçli olmadan, bu strateji istihdam seçilmiş olacak, öneriyor arkasında matematik farkında. "ilk% 37 Reddet ve sonraki en iyi seçim" stratejisini kabul Kadınlar ", Marry bulabilirim İlki" kabul kadınlara göre ortalama olarak daha fazla üreme başarı elde etmek ya da "ilk 5% Reddet ve tercih bekleniyor sonraki en iyi "ya da" ilk% 90 Reddet ve en iyi "ya da diğer potansiyel strateji sonraki seçin. Bilinçsizce, tüm kadınların, ömür boyu potansiyel arkadaşları toplam tahmini sayısının ilk% 37 reddetmek için evrimleşmiş psikolojik mekanizması olmalıdır ve bir sonraki en iyi adayı seçmek.

Bir kadının hayatında karşılaşacakları yaşam boyu potansiyel arkadaşları tam sayısını tahmin etmek zordur iken, o daha büyük bir metropolde çok küçük bir kasabada daha karşılaşma olacağını varsaymak güvenlidir. Bu nedenle (kadınlarda daha uzun tek kalır neden ve Ames daha New York'ta sonra evlenmek ve genel olarak, kentsel alanlarda (potansiyel arkadaşları daha fazla sayıda), kadınların tek kalır neden ve kırsal kesimdeki kadınlara göre daha geç evlenmek açıklayabilir potansiyel arkadaşları daha az sayıda).