3 Kasım 2009 Salı

Sizi mutlu edecek yeni bir 52-inç plazma ekran TV?

Sizi mutlu edecek yeni bir 52-inç plazma ekran TV? Bir süre için, evet, Harvard Üniversitesi psikoloji profesörü Daniel Gilbert, diyor ama o zaman için kullanılan alırsınız ve sonraki şey için olacak. Gilbert birlikte çok sayıda başka araştırmacılar ile Princeton bir Nobel ödüllü dahil mutluluk sorunu saldırdı ve bir zor ve uçucu devlet bulundu. Onun yeni kitabı, on Happiness (Alfred A. Knopf, 2006) Stumbling ve mutluluk bizim takip anlatılmaktadır yüzden bu yüzden kötü olma eğilimindedirler.

Gerçek değiştirin: Nasıl ölçüsünün mutluluk ne?

Daniel Gilbert: İşte insanlar kendileri hakkında söyleyemem çok şey var. Onlar nasıl oldukları şekilde olmalı söyleyemem. Ne onlar hayatta en çok istediğiniz size söyleyemem. Onlar çocuklarını sevinç veya öfke kaynağı, ancak söyleyemem onların size anlatmak onların nasıl belli bir anda zaman içinde onlara sormak vardır mutlu.

Eğer senin beyin kan akımı bakmak vardı, örneğin, ve o bölgelerde etkin olan görmek, en bilim adamları, "Ah Bu kişi büyük olasılıkla mutluluğu yaşıyor's söyleyebilirim; biz bu bölgelerde insanlar mutlu etkinleştirilmesi eğilimindedir biliyorum. " Nasıl biliyorsun? Sadece bir yol: insanlar bu bölgelerde geçmişte aktif olduğunu da mutlu olduğunu söyledi. Çünkü bize kişinin demek aynı şey söyler Yani beyin ölçüm mutluluk sadece bir ölçü olduğunu.

Öznel deneyimi doğası bu özel olmasıdır. Eğer ne öznel deneyimi çalışmadır yapmak istiyorum sonunda, kalıcı olması orada ne onları olmak gibi, ve o kişinin size sadece bir kişi görünümü uygun noktada konuşlanmış ile sıkışmış.

RC: Ben çoğu kişinin hangi gibi bir gider yolu mutluluk gibi, "Ben istiyorum şeyler hakkında ne düşündüğünüzü sizin karakterizasyonu tarafından vurularak oldu, ben malzeme alırsınız. Bu beni mutlu edecek." Ne zaman ki, dışarı çalışmıyor sorun insanların ne onları mutlu yapmak veya o kötü faktörler vardır sadece bu şeyler gerçekten ne bizim için o does değil mi?

Gilbert:'s liberal sadece yeni araçların ve tasarımcı ayakkabı gibi şeyler içermez kelime şeyler kullanalım. Stuff promosyonlar gibi şeyler olabilir, çocuklar, bir toplumun saygı .... Ama olsun malzeme veya temel yüce ve malzeme ise, bizim çalışmalarda, insanların ne zaman nasıl ve mutluluk etkiler ne kadar bu etkileri sürer tahmin hata yapma eğilimindedir bulabilirsiniz. Insanlar her iki olumlu ve olumsuz sonuçları abartma.

RC: Ve sizin etki önyargı tabirinin var olduğunu.

Gilbert: Kesinlikle. Bir eğilim olduğu şeyler düşünmek için oldukça liberal tanımlanan, daha büyük bir etki daha aslında yok olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Her kişinin bir mutluluk nokta onlar sonra son derece veya çok mutsuz mutlu yapılmaktadır dönmek eğilimi bir duygusal temel gibi görünüyor.

RC: bir mutluluk temel fikri gerçekten ilginç. Bir termostat gibi mi? Bazı insanlar sadece doğal ve bazı insanlar doğal öfkeli mutlu musun?

Gilbert: Hiç şüphe yok ve bir termostat bir homeostatik sisteminin bir nokta etrafında farklı ve daha sonra bu eğilimi dönmek güzel bir örnektir. Ve bir diğer şeyler bizim termostatlar biliyorsanız, sizinki aynı sıcaklık Benimkine ayarlanmamış olmasıdır. Farklı ayarlanır puan. Ama termostatlar aynı şey. Bizi yola devam; gibi çok yüksek veya iki alçak, geri bu noktaya bizi getirmek taşıyın.

RC: sen temel kendisini yükseltmek mi? Gibi, belki istediğim Ben sadece sağlık üzerinde durmalıdır yerine, belirli olaylara daha mutlu olmak için?

Gilbert: Daha fazla mutluluk için elbet bir yolu da temel değiştirmektir. Peki, ne olursa olsun oluyor, her zaman mutluluk daha yüksek bir duruma geri dönüyorsanız. Diğer taraftan, veri taban, mutluluk ayar noktası, bunun çok büyük biyolojik bileşen anlamına hangi bir çok büyük genetik bileşeni de belirtildi.

Eğer gerçekten oldukça fazla olduğu ile set noktası olarak, bu kadar sık ve mümkün olduğunca farklı ne yapabilirim sıkışmış. Ve gerçekten ne çok insan hayatı hakkında bir mesaj's. Onlar girişimler yüksek grubumuza nokta daha ulaşmak ve daha sonra bunu geri dönmek daha tekrar almak için konum. Yaşama game.

RC: Ben her zaman fayda belki mutluluğu satın yok düşündüm.

Gilbert: Haklısın.

RC: zengin insanların mutluluğu düzeyleri musunuz eğilimi bu yoksul insanların daha yüksek mi?

Gilbert: Evet, bu veri çok, bu nedenle hem psikologlar ve ekonomistler çok uzun bir süre bu soru ile ilgili yapılmış olması. Olup para mutluluğu satın alır ve kolayca soru çünkü cevabı besbelli değil evet cevap değildir ve o besbelli değil hayır. Eğer para, bir evsiz adam sormak gitmek I'd say mutluluğu satın almaz "dedi. Eğer para, bir milyarder sormak gitmek I'd say mutluluğu satın söyledi. Neden bu iki yanıtlar yanlış görünüyor mu?

Cevap: Bu doğrusal bir ilişki yoktur. Bu durumda her bir dolar kazanacağınızı değil mutluluk başka bir birim alıyor. Demek durum ne görünüyor para olduğu sefil yoksulluğun insanların hareket ve orta sınıf içine büyük bir fark yaratıyor. Ne zaman 50.000 $ a yıl, mutluluğunuzu artırır derece için 2.000 $ yıllık kazanç dan gidin. Niçin? , Kimse siz uyku konum sizi öldürecek Well, hello uykudan bir yer varsa, gerçekten yemek için varlık güçlü güvenebilirsiniz, çocuklarınız tehlikesi olmayan öldürülmüş olma. Yani, bu gerçek insan endişeler var. İnsanlar zaman bu durumlarda konum mutlu değildir.

Ne şaşırtıcı olan bu çalışmaya devam yok. Bir kez orta sınıf gibi bir şey ulaştınız, var olan açlık tokluk gibi bir çok şey bir fenomen. Krep ile, bir yemek, iki yemek, sen ve üç yemek her biri size hissettiren daha iyi oluyor. Ve sonra orada mutluluk kapalı düzeyine başlatan bir gelin ve başka herhangi bir gözleme daha iyi hissediyorum yapmaz gelir. Ve aslında, eğer sen de onları size kötü hissettirmek çok yemek. Bu para ile aynı şey.

Ne zaman 200.000 $ bir yıl kazanmak, zaten satın tüm mutluluğu fayda var. Yani, daha fazla para için her şeyi yapamaz.

Gilbert: Evet ve hayır. Biz her zaman çevre kontrol edemez ve biz her zaman bizim tepki kontrol edemezsiniz. Belki kim zihinsel kontrol bu inanılmaz feat sahip olabilecek bir Budist rahip biliyorum, ama onları önünde öldürüldü olmak ve güzel bir spin bulmak kendi aile ebil seyretmek başka bir insan bilmiyorum. Yani, gerçekten sizin bakış açınızdan üzerinde tüm kontrolü yok, ama çok şey var. Fazla şüphelendiğiniz ve bu önemli bir şey.

Sonra çalışma bir temel dayanak noktası, insanların duyguları durumun onların görüntülemek ve durumun objektif parametreleri değil cevap olduğunu biz çalışmada neler bulabilirsiniz. Eğer bu kadar nagging duymak Bu nedenle zaman karısı için şemsiye almak, diyor, sen kızgın olsun. Eğer bakmakta olarak, konum gerçekten minnettar ve müteşekkir duydum. Aynı söyleyiş's, iki yolla nasıl you see it göre cevap verebilir.

Beynin hemen hemen her duruma görüntülemek için en iyi şekilde bulma iş bulunmaktadır. Bu yüzden karmaşık bir şey sizin için farklı, farklı, bunun hakkında düşünmek için farklı yolları ve beyin ne yaptığını çok alır birçok spin çok bir promosyon veya bir indirgeme, bir boşanma ya da evlilik olur hepsini çalışıyor çıkışı, ve ne zaman bir hem doğru görünüyor ve olumlu bulursa, durur.

RC: Orada bir karanlık yüzü bu, yani biz çevremizdeki acı ve rahat hale kullanılan alabilirsiniz's in gibi görünüyor. Peki ya diğer taraf? Mutluluğu için fedakarlık kurşun mu?

Gilbert: Çevremizdeki, biz yeterli görmek bu bizi rahatsız görünmüyor acı görmek, biz uyum ve devam ediyoruz. Karanlık tarafında bir tür başka insanların acı kadar o belki bizi faz yok. , Buna rağmen, insanların büyük ölçüde fedakarlık nasıl mutlu eylemleri bunları yapacak hafife gösteren eylemler diğer tür göre bazı yeni veri var.

Eğer insanlar kendileri veya başkaları için bir şey için bir şeyler yapmayı bir seçenek sunmak, onlar hemen her zaman kendileri için bir şeyler yapmak seçin. Öte yandan, eğer kendileri veya başkaları için bir şey için bir şeyler yapmak zorunda iseniz, onlar eğer başkaları için bir şeyler yaptık onlar daha ne yaptık gibi. Bizi umudu içinde gizlenir fedakar Being There için büyük bir yarar's. Biz şey gibi "Ben kalkmak istemiyorum ve git İnsanlık için Habitat için çalışmak, benim para vermek için," ama istemiyorum bir kez o hareket yapılır, insanlar inanılmaz ne yaptık memnun olduğunu söyleyebiliriz .

Gerçek değişim Haberler