2 Nisan 2010 Cuma

Yapay Sperm düzenlendi


Bilim adamları fareler yapay sperm kullanarak üreten sonra erkek kısırlığı sona ermesi umuduyla artırdı. YAPAY sperm ilk kez, erkek kısırlığı bir son söz bir deneme yaşayan hayvanların oluşturmak için kullanılır olmuştur.

Bilim adamları sperm ile embriyonik kök (ES) hücreler yedi pups üretmek için yetiştirilen, bu çalışma üreme hücrelerini laboratuvarda yapılabilir ispat fare yumurta döllenmiş var. Doğumlular henüz bunun mümkün sonunda hücrelerin kendi hiçbir sperm yapabilirsiniz infertil erkeklerin tedavisinde kök kullanmak olacaktır güçlü kanıt sağlar.

hayır çoluk doğmuş olsa diğer deneyler yapay yumurta dişi embriyoların gelen infertil kadınlar için benzer umutları yetiştirme yapılabilir, tavsiye ettiler. Uzun vadede mümkün dişi kök hücreleri, ve erkek olanlardan, eşcinsel çiftler hem de baba genleri taşıyan çocuk sahibi olmayı sağlayan yumurta sperm üretmek için olabilir. Teorik olarak, tek bir kişi bile hem yumurta ve sperm bir embriyo oluşturmak için gerekli sağlayabilir.

embriyolar için normal geliştirmek için hem anne ve babadan genetik materyal gerektiren â € œmale eggsâ € ve â € œfemale Sperma € oluşturulması Ancak, zor teknik engellerin karşı karşıyadır.

araştırmanın doğrudan bir fayda nasıl olgun sperm, erkek infertilite tedavileri geliştirmek oluşur anlayışı derinleştirmek olacaktır. Bir umut verici fikir testislerden laboratuvarda, kültür olgunlaşmamış sperm doku kaldırmak ve daha sonra hastaya geri aktarabilirsiniz.

Daha ileride mümkün yapay sperm veya onları kendi genetik çocuk sahibi izin yumurta haline olabilir patientsâ € ™ genler, doğurganlık taşımak embriyolar clone haline gelebilir.

klonlama pratik kanıtlayan bile, teknoloji bağışlanan sperm ve yumurta kıtlığı çözecektir.

dün dergi Gelişimsel Hücre yayımlanan çalışmada, Karim Nayernia, son zamanlarda Georg-August Üniversitesi GÃ ¶ ttingen yılında Newcastle-Durham Enstitüsü Kök Hücre Biyolojisi ve Rejeneratif Tıp katıldığı, Almanya tarafından düzenlenmiştir.

Bu hücreler blastokistlerin olarak bilinen küçük topları olana Onun takımı ilk birkaç gün geliştirmek için izin verildi erkek fare embriyoları, oluşturdu. Daha sonra, sperm formuna devam edecek spermatogonial kök hücreleri (halen DGM'lerce), tespit ve kültür için onları kaldırıldı. Olanlar sperm meydana seçti ve fare yumurta içine enjekte ortaya çıkan embriyoların vekil annelerin rahimleri yerleştirilir ile.

Döllenme çok verimsiz oldu: yumurta yüzlerce, ama enjekte edildi sadece 50 kadar geliştirilen iki hücreli embriyo, sadece yedi dönem için yapılmıştır süre. Bir Yavruların bebeklik öldü ve ölü beş ay içinde idi, yaklaşık iki yıllık bir normal ömrü ile karşılaştırılmıştır.

Ancak, sınırlı başarı hala ilkesine ki doğumlular yaşamaya yol açabilir kanıtlamaktadır.

â € œThis insan denemeler önce çözmek zorunda kalacak bir sorun olduğunu, ancak biyolojik bir bakış açısından çok önemli bir sonuç, â € Profesör Nayernia söyledi. â € œWe eğitim için bir model nasıl hayat begins.â €

hiçbir girişimde yumurta döller onları kullanmak için yapılmış olsa Sheffield Üniversitesi A takımı zaten mümkün ES hücrelerinden insan spermi büyümeye olduğunu kurmuştur. Amerika'da Diğerleri ve Japonya da hayır pups doğmuş olsa o fare yumurta kök hücreleri ve döllenmiş gelen yapılabilir göstermiştir.

The Times

Rosyjski pary po??cze? w chory na seks