23 Şubat 2011 Çarşamba

gay hahamlar Ban kaldırdı olabilir


RACHEL Zoll, AP Din yazari

A anahtar Muhafazakar Yahudi lider görüşmeleri söylemek ülke düzenliyor hareketin büyük olasılıkla yıl sonuna kadar açık eşcinsel haham ordaining üzerindeki yasağı geri edeceğini sinagog.

toplantılarda ona katılmak O ve iki dini hukuk uzmanları cemaat karışıklık ve takip etmek rahatsızlık için hazırlamak için çalışıyoruz.

Haham Jerome Epstein, Muhafazakar Yahudilik Birleşik Sinagogu Başkan Yardımcısı, diyor muhtemelen yasak gevşetir hareketi için Yahudi hukuku yorumlama bilim adamlarının bir komite ne zaman Aralık ayında oy.

Aynı zamanda, Epstein akademisyenler kat içinde daha geleneksel cemaat tutmaya yönelik bir politika ciro bekliyor. Yahudi hukuku eşcinsel ilişkileri hala görmek paylaşmak rabbis kiralamak mümkün olacak barlar inanıyorum Sinagoglar.

Yahudi Yasa ve Standartlar Komitesi tarafından oy Muhafazakar liderler "büyük çatı" â € "bir hareket içinde farklı uygulamalara izin dediğimiz test edecek. Aynı zamanda ne kadar Muhafazakar şube Yahudi hukukunun yeniden yorumlamak için gidecek daha geniş bir topluluğa işaret edecektir.

Ben â "iki veya daha fazla" politikaları € düşünüyorum kabul edecek "komite â € kabul edebilirdim" Epstein New York Muhafazakar Yahudi liderlerin bir 24 Ağustos toplantısında söyledi. "Aslında ve bulunduğunuz konumu tazeledi en az bir o serbestleştirilmesi olacak biri."

çelişkili eylemlerin etkisi yerel Yahudi toplulukları daha fazla özgürlük var olacaktır. Muhafazakar seminerler, birlikte hareket tahmini 750 sinagog ve 1.000 'den fazla Kuzey Amerika hahamlar ile takip etmek hangi ilke karar alacak.

"Bu karışıklığa neden olabilir, bu muazzam angst neden olabilir, bu muazzam bir anlaşmazlık neden olabilir, bu muazzam gerginlik neden olabilir," Epstein dedi.

Oy hareketi Amerikan Yahudilik yenilik ve sıkı gelenek arasında bir daralma orta yere tutunmaya çalışıyor gibi geliyor. modern durumlar için sınırlı değişiklik izin verirken Muhafazakar şube, Yahudi kanununa göre hareket eder.

Onu takip etmek zor bir yol oldu. Birçok Muhafazakar Yahudiler son zamanlarda Amerika'da büyük olarak Muhafazakar şube aştı daha liberal Reform dere katıldı. Reform hareketi emredersin gey ve daha dinlerarası çiftlerin kabul ediyor.

Muhafazakar Yahudiler daha sıkı gözetilmesi isteyen için, Ortodoks şube popüler bir seçim haline gelmiştir. Ortodoks kesinlikle Yahudi hukukunun geleneksel yorumlara, yasaklayan kadın ve hahamların haline gelen eşcinseller için uygun.

Haham Joel Roth, önde gelen din bilgini ve Muhafazakar Hukuk Komitesi üyesi, sorguya olmadığını panel izin bile kabul etmek ya da eşcinsel ilişkileri reddetmek gecikmeyi sinagog, kalacak cinsellik geleneksel Yahudi manzaralı insanlar. Roth o aynı cinsiyet seks kısıtlama olarak dini hukuk yorumlayan söyleyerek için "şeytan" söyledi.

"Bu nedenler ağrı haliyle ben yasa biliyorum," dedi. "Ama acı ahlaksızlık ile eşit değildir."

Haham Elliot Dorff, Hukuk Komitesi başkan yardımcısı ve aynı zamanda saygın bir bilim adamı, bu bekâr kalmasını talep "basitçe doğal değil" söyleyerek, gayler ordaining destekler.

"Biz zamanında Tanrı'nın iradesine yorumlamak gerek," Dorff dedi.

Dorff ve Roth da Toronto'da geçen ay konuştu Atlanta, Philadelphia, Los Angeles ve Washington, DC üçlü planlanıyor fazla yerde durduğunuz, Epstein ile seyahat ediyoruz.

Tartışma devletler "olarak bir erkek yalan söyleme bir kadınla yatıyor," Levililer 18:22 önemini ve 20:13, böyle bir hareket cezası ölüm diyor odaklanır.

eşcinsel ilişkiler üzerine son büyük Hukuku Komisyonu oy panel açık eşcinsel haham yasağı sürdürmek için ezici bir çoğunlukla karar 1992 yılında geldi.

son tartışmada, 25 üyeli komite ve değişikliğine karşı ", teshuvot" hukuki görüş denilen düşünüyor. Bir politika altı oyla kabul edilmesi gerekiyor. nadiren görülmesine karşın, birden fazla görüş hangi uymaya karar yerel liderleri bırakarak kabul edilebilir. Bu Epstein beklediğini sonucudur.

Arnold Eisen, New York, Muhafazakar Yahudilik için amiral gemisi okulda Jewish Theological Seminary gelen başbakanı, bizzat gayler ordaining destekler. Ama kurallar değişti herhangi bir başvuru öncesinde öğretim üyeleri ve öğrencileri ile konuyu görüşmek planlıyor.

ayrıca Muhafazakar hahamlar trenler Los Angeles, Museviliği Üniversitesi bu komite benimseyen ne politika izleyeceği sadece söylüyor. Ancak Dorff okulun rektör ve birçok seminer, izin, eğer açık eşcinsel öğrenci kabul bekliyoruz.

eşcinsellik aynalar üzerine çatışma Piskoposluk Kilisesi ve Presbiteryen Kilisesi (ABD) dahil olmak üzere ana hat Protestan gruplar halinde konu üzerinde savaşlar. bireysel kiliseler düzinelerce anlaşmazlıklar nedeniyle Hıristiyan mezhepleri ayrılıyor.

Roth diyor birçok Muhafazakar Yahudi, ancak konuyla ilgili tutumlarını biliyoruz zaten sinagog diğerleri komite oy vermis çelişki olacaktır.

"Yahudi Yasa ve Standartlar Komitesi," diyor, "tüm hareket geleceğini tartışıyor. Şeyden daha çok."

Britse Dating site richt zich op geslachtloze Relaties